Lakberendezési ötletek bambusz rúd felhasználására

Elérhetőség, vásárlás        Térképvázlat        Vissza a nyitólapra

Bambusz térelválasztók, bambusz paravánok, bambusz falburkolás, bambusz léc.Paravent aus Bambus, Bambustapete, Wandschutz aus Bambus.Štapovi od bambusa za razne prilike: izrada namještaja, dekoracija enterijera, kreativni repromaterijal.Bambusové obklady, bambusové tyče, bambusové paravány, bambusové schody.Türfüllmaterial aus Bambus, BambuswandverkleidungArelle (stuoie) di bamboo.Comercializam stalpi (bare) de bambus, sipci (lambriu) bambus la cele mai mici preturi.Bambuš štapovi i motke za dekoraciju enterijera.Bambusový obklad, bambusová tyč, bambusový paraván, bambusové rámy, bambusy.Bamboo pole, indoor decoration, bamboo cane, bamboo wainscot, bamboo covered staircase, bamboo picture frame.Pomysły na zastosowanie kijów bambusowych w domu


Amennyiben csak a bambusz rúd árlista érdekli kérjük a lap aljára lapozzon. A természetet varázsolhatjuk lakásunkba vele. Néhány ötlettel egyedi jelleget biztosíthatunk otthonunknak. Falburkolás, kábelcsatorna, függöny karnis, vagy egy trópusi hangulatú bárpult. Mindez megoldható a bambusz oszloppal. Egy centiméterestől a tizenkét centiméteres átmérőig, alapban 2,8-2,9m-es hosszal (külön megegyezés alapján 5,8m-es hosszban is) forgalmazunk.

lambéria léc bambuszbólBambusz lambérialéc

Újdonság!  Lambéria léc bambuszból.
Félbehasított bambusszal eddig is lehetett burkolni. Ez nem könnyű dolog, mivel a szélessége a felezett bambusznal a két végén nem azonos szélességű. A munkálatot nehezíti még az is ha a felhasított alapanyagban bármilyen kicsi görbület van. A hézagmentes burkolat ezen okok miatt nehezen volt megvalósítható. A bambusz lambéria léc úgy készül, hogy egy nagy átmérőjű bambuszból kifűrészelnek egy 5 cm széles lécet. Ezután ezt még egyengetőgyaluval (gatter) meggyalulják. Ebből adódóan minden oldala egyenes és párhuzamos. Vastagsága egyenletesen 12-14mm. Ezek után a hézagmentes felszögelés már egyszerű dolog. Felülete egyenletes karcolásoktól mentes mely a válogatott alapanyagnak köszönhető. Felszögelni párnafára lehet.
Ára bruttó: 350-ft/m (7000-ft/m2)  2m-es hosszban vásárolható meg.bambusz térelválasztó erkélyek belátása ellenBambusz térelválasztó. Kerítéseken, erkélyeken történő belátást akadályozza meg a sűrű bambusz térelválasztó. Felülete lakkozott az összeerősítő huzal pedig rozsdamentes, így télen nyáron kint tartható. Méretek és árak: 1m*2m=6000-Ft/db, Bambusz függönykarnis felerősítése gázcső bilincselBambusz függöny sín takaróelem
Függönykarnisnak is jól használható a bambusz. A felerősítést egyszerűen gázcső rögzítővel is meg lehet oldani. Lényeges, hogy a csőrögzítést rafiával, vagy egyéb lakberendezési stílusban hozzáillő kötözővel fedjük be. Alumínium vagy műanyag függöny sínek eltakarása bambusz segítségével egyszerűen stílusosan megoldható anélkül, hogy az eredeti függönysínt le kellene venni. Ha érdeklik ezek a megoldások látogassa meg függöny.info lapunkat.Félbehasított bambusz burkolat íves falfelületenA bárpultot tartó vascső takarása és a háttérben lévő íves falfelület bambusz.
Félbehasítva közvetlenül egymás mellé helyezve bárpult oldalán vagy egy falfelületen (mint a lambériázás sűrűn egymás mellett), igazi trópusi hangulatot teremthetünk.
Tanácsok a bambusszal történő fal burkoláshozNegyedbe hasított bambusz szegőléc. Ideális íves felületek és stílusban hozzá illő préselt bambuszlap szegésére.bambusz paraván, bambusz térelválasztó, bambusz spanyolfal
Kábelcsatornának és falvédő szegésére is használható. Amennyiben szegésre használjuk úgy negyed ívvel könnyebben tudunk dolgozni.
A képen vörösre pácolt -íves bambusz szegőléc látható
Bambusz paraván (bambusz térelválasztó)
Megvalósítása igen egyszerű. Fa vagy fém keretbe feszítsünk be acélsodronyt és arra fűzzük fel a bambusz pálcákat.
További nagyméretű fotók a bambusz változatos felhasználhatóságáról Egzotikus kép bambusz rúddal keretezve. Ideális stilusban a papirusz képek keretezéséhez.Üveggel fedett kép keretezése bambusznáddal az álltalunk gyártott hornyolt bambusszal.
Dekoratív képkeretezés bambusznáddal. Az üveglappal  védett képek keretezése is megoldható bambusszal. A keretezés éppoly egyszerű mint a sima fa keretnél. Lényeges, hogy nem üreges bambuszt kell használni hozzá, hanem fa betéttel ellátottat.


Kép keretezése bambusznáddal:

Válasszunk ki olyan bambusz rudat, melynek átmérője nem csökken jelentősen. Vágjuk félbe. A kettévágott bambusz belsejét tisztítsuk meg. Megfelelő méretre vágjuk gérbe. Sík felületen állítsuk össze a keretet és ragasszuk össze a sarkoknál. Azt azért tudni kell, hogy a bambuszt nem lehet olyan szépen vágni 45 fokban mint a fát, ezért a sarkokat a ragasztás megkötése után jelemzően össze kell csiszolni. A bambusz lazúrozható, festhető. Sűrű tapadós tulajdonságú festékekkel próbálkozzunk. A vékony lazúrok nem fogják meg a felületét csak érdesítés (csiszolás) után.


Vas vázú lépcső korlát elemeinek eltakarására könnyen és egyszerűen használható, mindössze a méretre vágott rudat egy fa kalapáccsal rá kell kalapálni az oszlopra. Amennyiben az eltakarandó vascső mindkét vége beépített, úgy a bambusz oszlopot hasítsuk szét egy nagy méretű kés és gumi vagy fakalapács segítségével. Ezt követően a belső üreges részt tisztítsuk meg és a felhelyezés következhet az oszlopra. Faragasztóval gyakorlatilag tökéletesen összeragasztható a két rész anélkül, hogy látszódna a széthasítás helye.

További képek a bambusszal burkolt lépcsőfeljáróról, képkeretezésről, bútor foggantyúról, kötözőanyagokról
Árak:
átmérő Egész szál bruttó ár
(Ft/m)
hosszában félbehasított
(fél) szál (felezett) Ft/m
szálhosszúság
1 cm (virágkaró)50-Ft/m---------------1m, vagy 1,4m
(500m felett kérjen egyedi árat!)
2-3cm 300-Ft/m 210-Ft/m2,1m
4-6cm --- 340- Ft/m2,9m
5-cm széles bambusz lambéria léc
párhuzamosra gyalult egyenes oldalakkal
Akció: 350-2-m 
6-8cm -----Ft/m ----Ft/mPillanatnyi készlethiány
8-10cm ------Ft/m 1150-Ft/m2,9m (a felezett az 2m es ben is)
10-12cm 2450-Ft/m 1700-Ft/m2,9-m, 
egyszázezer forint feletti vásárlás esetén egyedi árat képzünk Önnek
 
Amennyiben megnyerte tetszését a bambusz rúd úgy 2,9m es hosszig postai úton is tudjuk szállítani. Csomagolási díjat nem számítunk fel. Mi csak egész szálat értékesítünk.  A szállítás díja független a vásárolt mennyiségtő, előre utalás esetén 1000-Ft/csomag, utánvét esetén 1550-Ft/csomag. 


Ha hasznosnak találja az itt olvasott anyagokat, segítsen másoknak is: köszönettel veszem, ha hivatkozik erre a honlapra (www.bambusz.info).

Ha át szeretne innen átvenni anyagot, nyugodtan megteheti, csak egészítse ki forrásmegjelöléssel és egy élő hivatkozással (link).

Naturtrend Impex Kft
Szegedi Viola u. 1. Munkanapokon 8-16-ig Tel:62/406-726
Tóth János 20/450-40-90 (8-18-ig)
Tóthné Ádám Hajnalka 30/62-82-522 (8-16)
e-mail: info(kukac)bambusztermekek.hu (ne felejtse el kicserélni a (kukac) részt @-ra)


Bambus štap za stolare i hobi majstore. Dekoracija interijera sa bambusnim štapovima.
Bambusové schodiště, bambusové rámy, bambusové obklady stěny.
Lišta na zaoblené hrany, ozdoby na knižní regál, vyřezávané dřevěné lišty, ozdoba kuchyňské linky.
Türfronten aus Bambus Rollenware.
Separè con piccole canne di bambù.
Comercializam en-gros si en-detail stalpi de bambus natur si verde, lambriu (sipca) de bambus de calitate speciala.
Bambus štap za dekoraciju ili izradu nameštaja.
Bambusový predok pre koľaj záclon, bambusový rám obrazov, bambusové zábradlie.
Drevorezba, ozdoba na dvere, zdobenie detskej postele, zdobenie brány, motív hrozna do pivnice, lazúrovanie, ornamenty v požadovaných rozmeroch.
Bamboo pole, folding screen from bamboo, bamboo for furniture, bamboo base board, bamboo cane.
Compressed bamboo base for wall covering, door decorated with molding, bamboo spar, manufacture of carving wood from sample or picture you send.
Bambusowa listwa do lamperii, kij bambusowy, tyczka bambusowa, kij bambusowy do doniczek, parawan bambusowy, przegroda bambusowa.